Een autoverzekering afsluiten met een strafblad is moeilijk maar niet onmogelijk

Als je een autoverzekering met strafblad wilt afsluiten, zal je wellicht merken dat dit lastig kan zijn. Toch is het zeker mogelijk, al zitten er alleen wel wat haken en ogen aan. Je strafblad zegt meestal weinig over hoe je omgaat met je auto, verzekeraars wegen dit toch mee bij het bepalen of jouw verzekeringsaanvraag wordt geaccepteerd of geweigerd. Je bent verplicht om te melden dat je een strafblad hebt, echter hoef je hiervan de reden niet te benoemen. Toch kan het soms verstandig zijn om dit wel te doen, zeker als jouw strafblad niks te maken heeft met autorijden.

Niet liegen, dat verergert de zaak

Als je een aanvraag voor een autoverzekering doet, dan wordt er altijd gevraagd of je de laatste jaren in aanraking bent gekomen met justitie of politie. Wees altijd eerlijk over je strafblad en geef geen valse informatie. Als een verzekeraar erachter komt dat je niet eerlijk bent geweest, dan is er de kans dat je later voor een hoop kosten komt te staan. Ook wordt je aangemeld als fraudeur waardoor je zeker geen autoverzekering meer kunt afsluiten. Een autoverzekering met strafblad mogelijk maken kun je doen via Overstappen.nl autoverzekering. Vul de gevraagde gegevens in de vergelijker in en laat deze verder het werk doen. 28 autoverzekeringsmaatschappijen worden voor je vergeleken en daarbij wordt direct gekeken welke jou toch willen voorzien van een autoverzekering. Als je jouw strafblad langer dan acht jaar geleden opgelopen hebt, dan hoef je dit niet meer door te geven aan de verzekeraar. Dit is zo in de wet bepaald. Het maakt dus wel uit hoe lang je een strafblad hebt, maar niet wat de reden is van je veroordeling.

Overal geweigerd voor een autoverzekering?

Helaas kan het soms zijn dat je vanwege je strafblad toch geweigerd wordt bij de meeste autoverzekeringsmaatschappijen. Een verzekeraar die wel alle aanvragen accepteert, is De Vereende, dus ook als je een strafblad hebt kun je hier terecht. Echter betaal je hier wel een hogere premie voor en meestal moet je ook drie maanden vooruit betalen. Toch is een hogere premie altijd beter dan onverzekerd rondrijden, hoge boetes krijgen van het RDW en jezelf nog verder in de penarie te helpen door op deze manier weer een strafbaar feit te plegen.